movies-the-wizard-of-oz

За тази година актуална тема сред пилотните сериали беше Дракула, но изглежда през следващия тв сезон ще бъде изместен от Дороти. След като вече има три поръчки за интерпретация на ‘Магьосника от Оз’ (‘Emerald City’ на NBC, ‘Warriors of Oz’ на Syfy и медицинската драма на CBS ‘Дороти’), от CW обединяват услия със създателя на ‘Герои’ Тим Кринг за създаването на ‘Дороти трябва да умре’.

Сериалът ще бъде базиран на престоящия роман на Даниел Пейдж, който ще бъде публикуван през април 2014г., съобщават от Deadline.

Радикалната версия на класическата приказка ще се развива в наши дни (80 години след предполагаемото прибиране на Дороти у дома) и ще представи Дороти като тираничен диктатор, който управлява Оз с помощта на своите поддръжници Плашилото, Тенекиения мъж и Страхливия лъв.

Когато обаче друга млада жена от Канзас е транстортирана в Оз, тя бива пометена от торнадо и магически хвърлена в разкъсваната от войни Оз. Там тя открива революционен подземен свят от вещици и омагьосани хора, които трябва да поведе в борбата да си върнат Оз от жадната за власт и безмилостна Дороти.

 

 

Advertisements